Wednesday, May 27, 2015

Îngrijirea pielii vara – E bine de stiut!



Cu apropierea anotimpului călduros, tot mai mulți simțim nevoia de a evada in natură, lângă râuri,lacuri,în pădure sau cel mai simplu ne acordăm timp la ștrand cu prietenii și familia.
Oricum am decide și oricare ar fi locația aleasă de noi pentru relaxarea de vară, sunt anumite reguli de bază care trebuie să le respectăm pentru a evita situațiile nedorite. Nu în ultimul rând și pentru a avea un corp și o piele impecabilă sunt utile următoarele sfaturi:

1. Consumă minimum 2 litri de lichide:
Știu deja de peste tot auzi ca nu bei destulă apă și că ar trebui să bei cât mai mult. Ia să vedem de ce este necesar și bine să consumăm o cantitate mai ridicată de lichide așa în timpul verii. Corpul uman este compus 50-60% (50% la femei și 60% la bărbați) din apă, acesta însemnând că apa este una dintre cele mai elementare componente ale corpului nostru. Apa ne ajută și în reușitele dietelor, care au cel mai mare sezon vara și primăvara. Un corp bine hidratat este mult mai sănătos și mai puternic când vine vorba de comabterea bolilor.

2. Folosește creme cu factor ridicat înainte de expunere la soare:
Probabil deja știi și tu că este mai bine de evitat expunerea la soare în orele de vârf (12/00-15/00) dar dacă totuși este necesar mai bine folosește niște creme concepute special pentru aceste situații. În magazinele de specialitate poți găsi deja și creme cu factor de 50 (pentru piele extra sensibilă) sau cele cu factorul de 40-30 pentru cei cu sensibilitatea pielii medie. Cremele cu factorul de 15-20 sunt recomandate celor care au culoarea pielii închise și nu se ard repede. Este bine de știut și faptul că deja se pot găsi produse concepute special pentru copii, acestea fiind niște creme/geluri mai groase și cu un factor mai ridicat. Pentru copii putem opta și pentru creme cu parfumuri furctate pentru a le face pe plac și pentru a ne ușura și noua aplicarea lor pe pielea prichindeilor.
În cazul în care am fi uitat cremele speciale cu protecție solară mai putem apela la cremele concepute pentru a fi folosite după expunerea la soare. Acestea au un efect ridicat de calmare a pielii (cele mai bune fiind cele cu aloe vera, lapte de nucă de cocos, ulei de jojoba sau unt de shea)


3. Folosește spray-uri de corp răcoritoare:
Când ești în cea mai mare greabă, ai treburi de rezolvat urgent și deja nici înghețata nici sucurile reci nu te mai ajută, nu te mai răcesc mai poți apela la un truc foarte practic. Achiziționează un spray de corp fresh pe care dacă îl ții în geanta de mână te poți răcori oricând și oriunde pulverizând de câteva ori pe gât, piept, picioare și mâini. Alege un spray cu un parfum floral-fresh cu miros subtil pentru a nu deranja pe nimeni în jurul tău.


4. Alegeți ținute lejere și vaporoase:
E vară e timpul să ne alegem haine din materiale vaporoase și lejere, cu niște culori deschise și vii. Acestea nu numai că sunt foarte la modă dar sunt și enorm de practice, ne lasă pielea să aerisească și ne conferă un aer liber și grațios. Vara pentru o ieșire în oraș este recomandat să alegem haine de o culoare cât mai deschisă, să evităm hainele de culoarea închisă fiindcă acestea atrag căldura cel mai mult.

5. Mănânci multe fructe și legume:
Legumele și fructele sunt elementele esențiale ale dietelor pentru motivul că sunt pline de vitamine, lichide și (cele ami multe) au calorii scăzute. Legumele și fructele sunt recomandate nu numai pentru cei dornici de slăbit dar și celor care doar doresc să supraviețuiască cumva zilele călduroase, aceste mâncăruri fiind cele mai ușoare și fac bine și digestiei interne. Nu în ultimul rând consumarea fructelor și legumelor ne ajută și pentru a avea o piele mai frumoasă, mai radiantă și reduce apariția celulitei.

No comments:

Post a Comment